26 Mayıs 2016 Perşembe

#bodruming

bodrum ve bodrumlular hakkında şimdilik öğrendiğim bazı gerçekler:

1. kesinlikle yol tarif edemiyorlar.
artık küçük yer pratiksizliği midir nedir anlamadım ama hayatta yol tarif etme yetenekleri yok. ben kendimi navigasyonsuz olarak tanımlardım ama burda bodrumlular arasında yetenekli kaldım yol tarifi konusunda. sorduğum yeri iki üst sokaktan tarif etmiş bir kadınla tanıştım mesela. pes dedirtecek olaylar.

2. aşırı tembeller.
sürekli bir "yaparız bi ara yaa" fikri hakim. ekonomisi hizmet sektörüne bağlı bi yerde bu kadar tembellikle nasıl hayatta kalıyorlar anlamış değilim. bakkaldan su istiyosun, pat "uğraştırma beni şimdi ya" bakışı atıyor.

3. çok açık görüşlüler.
tabi turizmle iç içe olmalarından kaynaklı bu sanırım. gecenin köründe sokakta donsuz koş istersen, bi allahın kulu da aa bu karı donsuz demez.

4. taksiciler ve minibüs şöförleri inanılmaz kıl.
özellikle evcil hayvanınız varsa yandınız. ben cüce'yi yalıkavak'taki veterinere götürmek için on takla atıyorum. yolcu beğenmiyorlar. özellikle taksiciler, şehir içinde mesafeler kısa ve taksi istanbul'a göre pahalı olduğu için ve kendileri de aşırı tembel oldukları için (bkz 2) kafalarıan göre "yuook" çekebiliyorlar.

5. çılgın dedikodu dönüyor.
suratını görmediğin adam senin hayatının ince detaylarına vakıf olabiliyor. çok normal bu.

6. merhametliler.
burdaki tüm sokak hayvanları OBEZ :')

7. reklamcılığı tabelacılık sanıyorlar.
pek çok iş kolu burda gelişmemiş. diplomamı onaylatırken noterde çalışan kız, "aa psikolog musunuz? hastanede mi çalışıcaksınız? ay hemen randevu alalım, senelerdir psikolog yok bodrum'da" demişti. yanı sıra reklamcılık kenarı nazar boncuklu tabela, yaldızlı billboard/ raket ve tek yüzlü yarım A4 flyer'dan öteye gitmiyor. web sitesi, sosyal medya filan hep "he bizim yeğen bakıyo bilgisayara ya" şeklinde... istanbul'dan bi 20 sene eksilt, hah al bakalım bodrum.

8. rakı mühim.
zamanında bi büyük rakıyla arazi takas etmiş adamlardan bahsediyoruz...

9. ahbap çavuş is the answer.
kesinlikle ama kesinlikle kimseden profesyonellik beklemeyin. herkes birbirine ahbap çavuş çekiyor. profesyonelliğe vurduğunuzda "ya bu da amma şey ha" diye dalga geçilir hale geliyorsunuz.  kime ne kaktırırsan kar diye bakıyorlar iş ilişkilerine... bi de burda hala takas geçerli bi ticaret yöntemi.

10. bonus bilgi: pazar inanılmaz ucuz ve aşırı iyi. totalde max 10 liraya bütün sebzenizi meyvenizi alırsınız. bi de pazar teyzeleri aşırı tatlı. yolda yürürken kolundan tutup "zeytinyağı lazım mı kız?" diyen pazar teyzesi var inanmazsınız :)

sözlerime cücük'ün tatloş bir fotoşuyla nokta koyayım.
vişmilak & aylaryu!


5 yorum:

Rana dedi ki...

Merhaba, bodrum maceran icin ilk once bolsans... Bloguna ceki duzen verip reklam sektorunde, internet sektorunde bir arkadasin veya arkadaslarin varsa maddi olarak akmada da damlar gibi.Duzenli blog yazarsan aylik ufak da olsa bir meblag kazanabilirsin..

bloghocam.blogspot.com dan yardim alabilirsin... aklina geldimi bilmiyorum ama biraz cabayla sen burdan aylik bazi giderlrini karsilayabilecek bir para kazanabilirsin.. interte polulersin ve bence simdi bunu kullanmanin sirasi..

Kendine iyi bak...

Adsız dedi ki...

bir bu var..

Kadinlara ozel oral masaj

Adsız dedi ki...

bir bu var..

Kadinlara ozel oral masaj

Adsız dedi ki...

bir bu var..

Kadinlara ozel oral masaj

Adsız dedi ki...