27 Haziran 2009 Cumartesi

you rocked my world michael!




michael jackson öldü! hani "get lan hayatta öle bişi olmaz" diyeceğiniz  türden bişi bu be.. inanılması çok güç ki ben hala inanmıyorum kendimce. oldukça da haklı sebeplerim var inanmamak için. bakınız misal, elvis'in öldüğüne de inanmıyoruz değil mi? (ben inanmıyorum). çünkü elvis de son zamanlarında eskiden hayran olunan elvis'ten bi hayli uzaklaşmış, bir- iki tonluk bir deniz anasına dönüşmüştü. dans mans hak getire.. gittikçe de kötülediği için, dünya çapında bi star'ın bu hallerinin ve daha kötülerinin insanlar tarafından görülmesi pek hoş sonuçlara yol açmayacaktı. netekim elvis, eleştirilmeye, aşağılanmaya başlamıştı bile.. o da ne yaptı? "öldüm ben kardeşim, hadi bakalım" dedi, mutlu mesut bir deniz anası olarak yaşamına devam etti gözlerden ve tüm acımasız eleştirilerden uzak. michael için de aynısı geçerli değil mi? adamın derisini beyazlatması, burnunun düşmesi, pedofililiği, müslüman olması bilmemne derken, son olarak kulağının eridiği falan çıktı basına. ortalarda gözüktüğünde ise afgan kadınlarını andıran bi tiple karşımıza çıkıyordu ki vay haline zavallı michael'ın. e düşüş bu denli zalimce ve acı getirilerle geliyorsa, michael de ne yapsın, o da elvis gibi, "öldüm ben kardeşim, hadi bakalım" dedi ve bence şu an saklanıyor gizli bir delikte.. o delik de artık ne melem bir şatoysa.. komplo teorimi sizlere sunduktan sonra michael hakkında bir kaç gerçekten bahsetmek isterim.. michael bilindiği gibi derisini falan beyazlatma peşinde değildi.. zencilerde oluşumu çok nadir görülen vitiligo, yani sedef benzeri bir hastalığa sahipti michael. bu hastalık nedeniyle vücudunda, özellikle de yüzünde beyaz lekeler oluşmaktaydı. başta bu lekeleri koyu renk makyajla kapatan michael, seneler içinde beyaz lekeler siyah teninden fazlalaşınca, siyah kalan yerleri beyazlatmaya başlamıştı. yani adam beyaz olma manyağı değil, sadece ve sadece hasta idi. pedofilik davranışlarına gelirsek, michael henüz çocukken şöhretle tanışmış, çocukluğunu yaşayamamış, hemencecik büyümek zorunda kalmış bir kardeşimizdi. evinin de koskoca bir lunapark olması bunu çok net gözler önüne seriyor zannedersem. hakkında pek çok aile, "ay bu edepsiz çocuğumuzu taciz ettiiğğ" şeklinde suçlamalar yönlendirmiş, ancak çocuklarda her hangi bir fiili livata bulgusuna rastlanmamıştı. michael sadece çocuklarla uyuyordu. tamam bu da normal değil ama, ne diyorum, adam minnacıkken michael jackson olmuş anacım, kafaları o sıyırmasın da biz mi sıyıralım yani? belki kaçırdığı çocukluğunu, etrafında mümkün olduğunca fazla çocuk bulundurarak geri kazanmaya çalışma gibi bi psikozu vardı, bilinmez.. velhasıl, dün gülce'yle de konuştuğumuz gibi bence zaten michael'ın seksle bilmenmeyle pek alakası kalmamış, amorf, aseksüel bir idol halini almıştı kendisi.. yani sadece bir "idol"dü bizce, cinsiyeti yoktu, önemli de değildi. hiç bir zaman ne çok erkeksi, ne çok feminen olmamıştı. bu nedenle sapıklığı bilmemnesi de olamazdı bize göre (gülceyle ben otoriteyiz bu konuda, evet)
müslüman olması falan zerre umrumda değil. o konulara hiç girmeyeceğim. ama bildiğim tek şey, biz gözümüzü onunla açtık. king of pop yani mevzu bahis kişi. nasıl ölür? bence ölmedi, o ayrı.. kaç babayiğit thiller gibi, bad gibi, off the wall gibi albümler yapar? kaç babayiğit dünyayı sarsar sadece müzikle? kaç babayiğit kendi dansını yaratır? kaç babayiğit kiteleleri peşinden sürükler 7'den 70'e? justin timberlake mi? yok anacım, hiç sanmam.. büyük kayıp, büyük.. elmoş'un da dediği gibi, "sinek kadar kalaydı da başımızda duraydı".. 
sözlerime michael hakkında ileri geri konuşacak kimseler için, yine michael'in kelamıyla son veriyorum: kral'ın arkasından ne diyeceğini billy jean!

2 yorum:

doğrucu dedi ki...

MICHAEL JACKSON ı en iyi olarak arkasından yaptığı iyi işleri söyleyerek anarız. Açıkçası çok haksızlık edildi ona, çocukları seven ve sexi sevmeyen birine.. valla bizde doğal olarak bu tür zevkler var tabi o onun farklı felsefi bir yaşam biçimiydi, felsefik boyuttaydı cinsel hisleri çünkü ne öyle ne böyle sex yapmayı sevmiyormuş. Biz sevişmeyi sevdiğimiz halde taciz ve ahlaksızlık yapmıyoruz, peki bu işlerden hiç hoşlanmayan birine bu iftirayı atmak açıkçası saçma kalıyor. Sabahtan akşama kadar çocuklarla oynayan biri, kendini onlara adamış, öpmüştür yüzü kızarmıştır, kolu kızarmıştır, ailesi para tırtıklamak için en başından planlayıp Jackson un yanına göndermiştir falan..

Sadece bu mu iyi bir insan kendisi, coşkulu örnek bir sanatçıydı. Irkçılığa en büyük cevabıda kendini beyaza boyayıpta vermiş oldu, alın madem bu renk bu kadar önemli artık beyazım dedi.

Topluma kötü bir örnek değildi, zararlı bir alışkanlığı yoktu, sigara, esrar çekmiyordu. Bizim Sezen Aksu bile en güzel şarkılarımı bu esrarı çekerek yapıyorum imajıyla gençleri felakete sürüklüyor, birçok kişi esrar yüzünden kötü yola düşüyor, aşağılık durumlara maruz kalıyor, kötünün kötüsüne alışıyor. Asıl suçlu, sapkın, kötü örnekler toplumun saygı duyduğu bu küçük serçe gibi esrarkeşlerdir.

Tek başına müzik dünyasını ayakta tuttu MICHAEL ilerletti zamanında, direk etkilediği durumları biliyoruz ancak dolaylı yoldan müzik endüstrisinde çok işlerin gelişmesine katkıda bulundu.


Tek kelimeyle

iyi bilirdik!..

RanaR dedi ki...

tenkz!