10 Eylül 2010 Cuma

lütfen dikkat!


mercan iki gündür çok hasta. hatta ölümden döndük. çok üzgünüm çok. hastalığının sebebi de şu: whiskas mamasının türkiyede satılan cinsinin sebebiyet verdiği, idrardaki kristalize olma durumu. bu nedenle idrar yolları tıkanıyor ve hayvan resmen çatlıyor. idrar kana karışıyor ve kısa süre içinde ne olduğunu anlamadan yavrunuzu kayıp bile edebiliyorsunuz. evet sebebi de whiskas! lütfen kedinizi seviyorsanız türkiyede satılan, zehirli boktan başka bişi olmayan whiskasları yedirmeyin ona! ve mercan için iyi dileklerinizi dileyin. hala bunlara ihtiyacımız var.

13 yorum:

yamesin dedi ki...

umarim en kisa zamanda iyilesir..
gecmis olsun.

RanaR dedi ki...

çok teşekkürler iyi dileğin için! inşallah hemen iyileşir!

D!mple Rock dedi ki...

çok geçmiş olsun öyle mühim bi marka yüzünden de insan böyle bi sorun yaşıyorsa dha napalım yani açık mama mı alalım ne oldugu belirsiz ;(

RanaR dedi ki...

çok teşekkürler geçmiş olsun dilekleriniz için. umarım insanlar biraz daha farkında olarak ev hayvanı sahibi olurlar...

Adsız dedi ki...

Geçmiç olsun. Biz de bir kaç sene bilmeden market maması kullandık, fakat sonra veteriner tavsiyesiyle profosyonel mamalara geçtik. Hill's science diet, Iams, Royal gibi mamalar daha pahalı fakat pisilerin sağlığı için onları tercih ediyoruz. Pahalı mama alamayacaklar için de en iyisi veterinerlerin onayladığı evde yapılabilecek bir takım tariflerden yararlanmak sanırım. İnternette böyle veteriner onaylı ev tarifleri bulabilirsiniz.

Aydedeye havlayan dedi ki...

hadi ya! umarım hemen iyileşir. wiskasın böyle yaptığını bilmiyordum. biz de ara sıra wiskasın yaş mamasından veriyoduk sevinsin diye :) aman dikkat demek!

RanaR dedi ki...

çok sağolun arkadaşlar. ve dikkat edin hayvanlarınıza. biz iyileştik gibi :)

ÇAĞATAY dedi ki...

Allah acil şifalar versin. Dualarım mercan'la.

ÇAĞATAY dedi ki...

Allah acil şifalar versin. Dualarım mercan'a.

RanaR dedi ki...

çok teşekkürler çağatay! hiç kimsenin ev hayvanının başına böyle bişi gelmez umarım!

Adsız dedi ki...

mercana çok üzüldüm işşallah iyleşir benimde kedim var arada veriyodum whiskasın yaş mamsından daha kedime bugün whiskasın kuru mamasından aldım çok sevmişti ama bidaha asla almam mercana allah acil şifalar versin bu arada ben zeynep kedinizde çok tatlıymış

TheTurk dedi ki...

çok geçmiş olsun.. nasıl ki durumu? profesyonel mamaya döndün mü bari?

RanaR dedi ki...

tabisi de! ben yavrularımı sokakta bulmadım!.. aslında sokakta buldum.. hmm..