19 Ocak 2010 Salı

belki canı çeken vardır.. dır.. dır..


"Vipassana meditasyon kursu artık Türkçe

 

2500 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski meditasyon tekniği Vipassana, Türkçe olarak düzenlenmeye başlayan kurslarla artık Türkiye'de daha fazla katılımcıya erişecek. 27 Ocak- 7 subat 2010 tarihleri arasında Gelibolu’da düzenlenecek on günlük konaklamalı kursta katılımcılar bu tekniği öğrenme ve uygulama şansı bulacaklar.

 

 

Dünyanın en eski meditasyon tekniği olarak kabul edilen ve Türkiye’de 7 yıldır öğretilen Vipassana, 27 Ocak – 7 subat 2010 tarihleri arasında Gelibolu’da düzenlenecek kursla katılımcılarla buluşacak. “Olanı olduğu gibi görmek” anlamına gelen ve 2500 yılı aşkın süre önce Hindistan'da öğretilmeye başlanan Vipassana, evrensel hastalıklara evrensel bir çare, başka deyişle bir “yaşama sanatı” olarak tüm dünyada uygulanıyor.
 

Türkiye, Vipassana ile 2003 yılında tanıştı. Önceleri İngilizce dilinde düzenlenen 7 kurstan sonra, çevirilerin tamamlanmasıyla Şubat 2009'da ilk Türkçe kursun düzenlenmesiyle bu teknik daha geniş kitlelere ulaşmaya başladı. Gelibolu'da dış etkilerden uzak, sessiz bir ortamda düzenlenecek olan kurs, Vipassana meditasyon tekniğini öğrenmek isteyen herkesin katılımına açık.


Kurslarda eğitim, yeme-içme ve barınma için ücret talep edilmiyor. Tüm giderler, Vipassana kurs programını daha önce başarıyla tamamlamış, tekniğin faydalarını bizzat gördükten sonra başkalarına da bu teknikten yararlanma fırsatı sağlamak isteyen öğrencilerin bağış ve katkılarıyla karşılanıyor. Yeni katılımcılar da kursun faydasını gördüklerini hissederlerse, kursun son günü bağışta bulunarak, başka insanların da bu teknikten faydalanmalarını sağlayabiliyorlar.
 

Vipassana hakkında


Vipassana, yaşamın gerilimlerini ve problemlerini daha sakin ve dengeli biçimde karşılamayı mümkün kılan, zihni basit ve uygulanabilir bir yöntemle arındıran bir teknik olarak tanımlanıyor. Bu yaşama sanatıyla zihinsel gerilimler yok olurken sevgi, neşe, şefkat, dengelilik gibi yaşamın pozitif nitelikleri doğallıkla gelişiyor. Sağlıklı bir zihne ulaşmayı sağlayan Vipassana, dünyanın birçok ülkesinde öğretiliyor. Hapishanelerde de uygulanan bu teknikle, benzersiz sonuçlar elde ediliyor.

Vipassana eğitmeni Hint asıllı S. N. Goenka, Hindistan ile Doğu’da ve Batı’daki diğer ülkelerde yılda binden fazla düzenlediği kurslarla bugüne kadar on binlerce kişiye eğitim verdi. Kurslara artan talebi karşılayabilmek amacıyla 1982 yılında görevlendirilmeye başlanan yardımcı öğretmenlerle daha büyük kitlelere ulaşıldı. Bugün, S. N. Goenka’nın yetiştirdiği öğrenciler dünyanın dört bir yanında düzenlenen kurslarla Vipassana meditasyon tekniğini öğretiyor. 

Ayrıntılı bilgi için www.tr.dhamma.org sitesini ziyaret edebilir, kursa katılım için registration@tr.dhamma.org ya da vipassanaistanbul@yahoo.com adresine yazabilirsiniz."

 

2 yorum:

red g dedi ki...

beleşe tatil süpermiş ajshdkjahsdjka. materyalist düz adamım kızıaam. yannız sonra beynimizi yıkarlar filan güvenemedim akjshdkjas

RanaR dedi ki...

haha yeni gördüm bunu :D saadet zenciri neyim olmasın kıız?